Brasserie 38 sunday roast


Brasserie 38 sunday roast

Wat is er gezelliger dan de week afsluiten met familie en vrienden? Het weekend vieren met een gezamenlijke maaltijd.  Gezellig rond de tafel terwijl de gebeurtenissen van de afgelopen week de revue passeren.  Wat is er gezelliger dan de Brasserie 38 sunday roast

The Sunday Roast is een typisch Engelse maaltijd. The sunday roast bestaat uit een gebraad met jus, Yorkshire pudding en geroosterde aardappel. Daarnaast worden diverse groenten geserveerd zoals: geroosterde pastinaak, doperwten, wortel en spruitjes. Andere namen voor deze maaltijd zijn: full roast, sunday joint, sunday lunch of roast dinner.

The sunday roast kent zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk.  Dé maaltijd na het kerkbezoek op zondag. Hoewel over het hele continent grote maaltijden worden gebruikt na het bezoek aan de kerk, is de Engelse sunday roast een unieke variant. Gebruikelijk voor Engelse katholieken was dat men voor het kerkbezoek zich op vrijdag en zaterdag onthielden van het eten van vlees en zuivel. hieruit zijn ook andere tradities ontstaan zoals “fish friday”.  Ook kan men het breken van het vasten (break fast) op zondag zien als de oorsprong van het ontbijt.  Dit ontbijt zou later doorontwikkelen naar “the full breakfast“.

Over de oorsprong van de traditie gonzen verschillende theorieën. Welke nu historisch verantwoordelijk is voor de moderne sunday roast zullen we niet weten. De traditie bestaat nog steeds en daar zijn we zeer gelukkig mee.

Bij Brasserie 38 zetten we de traditie van de sunday roast graag voort. Met onze eigen twist serveren we deze maaltijd aan gezelschappen van 2 tot 40 personen. Hoe laat U deze maaltijd wilt gebruiken mag u zelf kiezen. Reserveren voor de sunday roast is verplicht.

Samen houden we de traditie in stand. Samen genieten we van “The Sunday Roast”.

 

 

+ There are no comments

Add yours

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.